Wat beweegt uw doelgroep?

Online marktonderzoek

Essentieel voor het functioneren van bedrijven

  Bel 0318 555 075 of mail:

  Versterk uw merk in de markt

  Marktonderzoek is sinds het moment dat gemaakte producten niet meer per definitie werden verkocht (en dat is láng geleden), essentieel voor het functioneren van bedrijven. Want hoe zorgt u ervoor dat uw klant úw organisatie verkiest boven uw concurrent? Daarvoor kunt u behoefte hebben aan inzichten om uw doelgroep en haar wensen en behoeften nog specifieker in kaart te brengen. Wie bijvoorbeeld uw Decision Making Unit (DMU) omvat, wie de beslissers zijn, of de beïnvloeders (influencers). Maar het kan ook zijn dat u wilt weten of er nieuwe kansrijke (niche)markten zijn die u kunt aanboren. Of waar u uzelf nu écht op kunt onderscheiden. Door middel van online marktonderzoek verzamelen en analyseren wij die gegevens die u voorzien van de gewenste inzichten binnen de organisatie.

  Marktonderzoek versus marketingonderzoek?

  Marktonderzoek is een term die nogal vaak wordt verward met marketingonderzoek. Marketingonderzoek gaat over het beïnvloedende effect van marketinginstrumenten op het afnemersgedrag. Het draait vaak om marketing van een bedrijf in het algemeen en niet om bepaalde diensten en/of producten en wordt vaak gekoppeld aan de marketingmix. Marktonderzoek is een specifieker onderzoek naar de structuur en de ontwikkeling van de markt. Marktonderzoek heeft als doel om informatie te verstrekken, die als uitgangspunt wordt gebruik bij het ontwikkelen van een marketing- en communicatiebeleid. Marktonderzoek is gericht op die eigenschappen van de markt, die voornamelijk een duurzaam karakter hebben en richt zich vooral op gedragingen, houdingen en motivaties van een te bepalen doelgroep.

  Online marktonderzoek doen?

  Het belang van online marktonderzoek wordt steeds duidelijker zichtbaar. De consument krijgt dagelijks een enorme hoeveelheid informatie te voorduren. Pas wanneer uw uiting relevant of vernieuwend is, zal het aanslaan. Al onze werkzaamheden omtrent het online marktonderzoek zijn gebaseerd op een duidelijke visie: namelijk u te helpen bouwen het versterken van uw merk.

  Benieuwd naar online onderzoek voor uw organisatie?

  Deel uw vraag direct en u ontvangt gewoonlijk binnen 24 uur een reactie van ons.