Wat beweegt uw doelgroep?

Online marktonderzoek

Essentieel voor het functioneren van bedrijven

  Bel 0318 555 075 of mail:

  Versterk je merk in de markt

  Marktonderzoek is sinds het moment dat gemaakte producten niet meer per definitie werden verkocht (en dat is láng geleden), essentieel voor het functioneren van bedrijven. Want hoe zorg je ervoor dat je klant jouw organisatie verkiest boven die van de concurrent? Daarvoor kun je behoefte hebben aan inzichten om je doelgroep en haar wensen en behoeften nog specifieker in kaart te brengen. Wie bijvoorbeeld de Decision Making Unit (DMU) omvat, wie de beslissers zijn, of de beïnvloeders (influencers). Maar het kan ook zijn dat je wilt weten of er nieuwe kansrijke (niche)markten zijn die je kunt aanboren. Of waar je jezelf nu écht op onderscheidt. Door middel van online marktonderzoek verzamelen en analyseren wij die gegevens die je voorzien van de gewenste inzichten binnen de organisatie.

  Marktonderzoek versus marketingonderzoek?

  Marktonderzoek is een term die vaak wordt verward met marketingonderzoek. Marketingonderzoek gaat over het beïnvloedende effect van marketinginstrumenten op het afnemersgedrag. Het draait vaak om marketing van een bedrijf in het algemeen en niet om bepaalde diensten en/of producten en wordt vaak gekoppeld aan de marketingmix. Marktonderzoek is een specifieker onderzoek naar de structuur en de ontwikkeling van de markt. Marktonderzoek heeft als doel om informatie te verstrekken, die als uitgangspunt wordt gebruik bij het ontwikkelen van een marketing- en communicatiebeleid. Marktonderzoek is gericht op die eigenschappen van de markt, die voornamelijk een duurzaam karakter hebben en richt zich vooral op gedragingen, houdingen en motivaties van een te bepalen doelgroep.

  Online marktonderzoek doen?

  Het belang van online marktonderzoek wordt steeds duidelijker zichtbaar. De consument krijgt dagelijks een enorme hoeveelheid informatie te voorduren. Pas wanneer uw uiting relevant of vernieuwend is, zal het aanslaan. Al onze werkzaamheden omtrent het online marktonderzoek zijn gebaseerd op een duidelijke visie: namelijk u te helpen bouwen het versterken van uw merk.

  Benieuwd naar online onderzoek voor jouw organisatie?

  Deel jouw vraag direct en je ontvangt gewoonlijk binnen 24 uur een reactie van ons.