carrousel advertenties

Nieuw op LinkedIn: carrousel advertenties

Nieuw op LinkedIn: carrousel advertenties 810 400 De Kleuver bedrijfscommunicatie

Net als Facebook en Instagram biedt LinkedIn nu ook de mogelijkheid om carrousel advertenties in te zetten. Met een carrousel advertentie vertel je makkelijk jouw verhaal met meerdere beelden. Ideaal als je meerdere producten tegelijkertijd wilt laten zien of als je je merkverhaal wilt vertellen.

Wat zijn carrousel advertenties?

Met LinkedIn carrousel advertenties kan je in 1 advertentie maximaal 10 verschillende beelden naast elkaar laten zien. Deze beelden bevatten allemaal een eigen tekst en, als je wilt, ook een unieke link naar een eigen landingspagina. Carrousel ads bieden veel meer ruimte voor beeld en dus meer mogelijkheden om je boodschap over te brengen aan je doelgroep. Een mooie manier dus om een serie producten te tonen. Maar ook om je merkverhaal te vertellen. Hiermee verbind je mensen op gevoelsniveau aan je bedrijf. We weten inmiddels dat mensen graag zaken doen met mensen met dezelfde overtuigingen en drijfveren, dus mis deze kans om te laten zien wie je bent en waar je voor staat niet.

 

Zo maak je een carrousel ad op LinkedIn

Een campagne met carrousel advertenties zet je op dezelfde manier op als ‘gewone’ LinkedIn advertenties. Bij ‘advertentieformat’ kies je alleen voor ‘carrousel’ in plaats van afbeelding of video. Vervolgens geef je je carrousel een naam, een tekst en een hoofd-URL. Tenslotte voorzie je de afzonderlijke beelden van een tekst en een landingspagina.

 

 

De voordelen van carrousel advertenties

Wanneer zijn carrousels de beste optie?

  • Als je snel wilt ontdekken welke afbeeldingen, titels, teksten en call-to-actions jouw doelgroep motiveren om door te klikken.
  • Als je een hoge doorklikratio wilt. De doorklikratio van carrousel ads is (op Facebook) hoger dan op reguliere ads. Of dit voor LinkedIn ook geldt, moet de toekomst nog uitwijzen.
  • Als je meerdere producten tegelijkertijd wilt laten zien.
  • Als je je klanten op gevoelsniveau wilt bereiken met jouw merkverhaal.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over LinkedIn marketing? Hoe je advertenties inzet? Hoe je meer naamsbekendheid kan krijgen? Hoe je meer volgers krijgt op je bedrijfspagina? Hoe je een community bouwt en onderhoudt?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp?

We vertellen u hier graag meer over telefonisch, per mail of onder het genot van een kopje koffie in de oude directeurswoning van de Ritmeesterfabriek te Veenendaal.